Daca incepeti sa cautati pe internet sisteme de management de continut, sau pe scurt CMS, veti vedea ca exista cu miile, iar majoritatea sunt oferite gratuit de catre companiile de hosting si aproape toate au caracteristicile de baza necesare pentru a crea si administra un blog, dar nu toate sunt concepute special pentru blogging. Asa ca intrebarea este: oare orice CMS este bun pentru blogging sau exista unele avantaje daca utilizati unul special conceput pentru blogging?
Probabil ca cea mai renumita platforma de blogging din prezent este WordPress. Aceasta este special gandita pentru blogging, desi are si alte caracteristici generale de management de continut web. Deoarece este creat special pentru blogging, acesta are incluse caracteristici cum ar fi filtrarea spam-ului din continut si trackbacks. In plus, suporta o multime de plugin-uri, dintre care multe sunt destinate bloggerilor.
Bineinteles ca si alte sisteme de management de continut pot avea caracteristici de blogging si pot suporta plugin-uri concepute pentru blogging, iar unele CMS-uri pot avea chiar si caracteristici pe care WordPress nu le are, cum ar fi suport e-Commerce.
In cele din urma, CMS-ul pe care il alegeti depinde in mare masura de nevoile dvs. In cazul in care blogging-ul sau publicarea de stiri este scopul dvs. principal, WordPress sau o alta platforma de blogging cu caracteristici similare ar fi indicata. Totusi, daca site-ul dvs. are alte scopuri care prevaleaza asupra blogging-ului, atunci ar fi mai bine sa folositi un CMS care se preteaza acestor obiective. Oricum, este bine sa stiti ca este posibila si utilizarea mai multor CMS-uri pentru a satisface o varietate de nevoi.