Serverele Foxconn au fost sparte

Recent, serverele furnizorului Apple de echipamente eletronice, Foxconn, au fost atacate, expunand numele de utilizator si parolele clientilor si angajatilor. Grupul de hackeri care si-a asumat responsabilitatea pentru aceasta fapta se numeste SwaggSec si sustine ca acest atac nu a venit ca raspuns la conditiile de munca precare din fabrica sau pentru a fura informatii legate de iPhone 5, ci pur si simplu a facut-o din placere. Acesta si-a anuntat intentia intr-un mesaj pe Twitter si a incarcat datele furate de pe site-ul Foxconn pe The Pirate Bay.

Exploatarea initiala a fost raportata ca a avut loc prin intermediul unei vulnerabilitati Internet Explorer de la un lucrator din interiorul companiei Foxconn. Cu toate acestea, si compania a dat dovada de neglijenta in securitatea, avand numele de utilizator Apple si parola foxconn2.

Foxconn este partener al Apple si al altor zeci de companii importante din SUA. Astfel, numele de utilizator si parolelel furate ar fi putut permite persoanelor fizice sa faca comenzi in conturile societatilor, cum ar fi Apple, IBM Microsoft si Intel.

Compania a refuzat sa comenteze cu privire la atac, declarand ca societatea “nu comenteaza probleme de securitate interna.” Doua site-uri de servicii utilizate de clientii Foxconn pentru a plasa comenzi au fost indisponibile joi.