Guvernul Statelor Unite extinde mandatul ICANN pentru inca 6 luni

Guvernul SUA a prelungit mandatul ICANN de a gestiona alocarea de adrese IP si de a administra domenii de nivel superior pentru inca 6 luni, deoarece niciunul dintre pretendentii la acest rol nu a indeplinit cerintele impuse.

Administratia Nationala de Telecomunicatii si Informatii SUA (ANTI) a emis o cerere anul trecut de a primi propuneri pentru a administra functiile IANA (Internet Assigned Numbers Authority), dar sambata a anulat cererea deoarece niciunul dintre licitantii sai nu a indeplinit cerintele sale.

IANA este in prezent un departament al ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), care a administrat functiile acesteia, inclusiv administrarea DNS Root Zone si alocarea de domenii generice de nivel superior (gTLD) specifice unei tari, inca din 1999. ICANN a dorit sa liciteze pentru a continua operarea functiilor, dar propunerea sa a fost respinsa.

ANTI intentioneaza sa emita o noua cerere de propuneri la o data care urmeaza a fi stabilita dar intre timp a extins mandatul ICANN pentru operarea functiilor IANA pana la 30 septembrie.