Google va face masinile sa se conduca singure

Google a ajuns atat de departe daca ne gandim ca a pornit de la un simplu motor de cautare online. Ultima sa inovatie pe care a creat-o este un pilot automat de masina. Bineinteles, nu ne referim la ceva similar actualilor piloti automati, care stiu decat sa mentina o viteza constanta, ci la adevaratul sens al cuvantului, la un sistem capabil sa ne duca la destinatie.

Google a folosit un autoturism Toyota Prius, pentru ca este cel mai la moda hibrid, si l-a inscris in circulatie in statul Nevada. Singura conditie a fost ca tot timpul in masina sa fie 2 persoane, chiar daca acestea nu au treaba cu condusul.

De asta se ocupa sistemul creat de Google, compus din GPS cu harti detaliate si informatii despre trafic, radar, camere de filmat si un procesor care sa analizeze toate datele si sa ia deciziile. Masina accepta in continuare comenzi de la sofer, pentru schimbare a directiei sau franare, insa masurile luate automat sunt din cele mai precise si mai corecte, nefiind necesare corecturi umane.

Pe langa Google, atat BMW cat si Audi sunt in etape similare de dezvoltare de autoturisme capabile sa se conduca simgure si suntem din ce in ce mai aproape sa devenim toti simpli pasageri, sa circulam mai relaxati si mai in siguranta.