Kaspersky a analizat securitatea sistemului de operare Mac OS X

Iar concluzia ar fi ca “Apple nu ia suficient de in serios securitatea sistemului sau de operare Mac OS X”, conform spuselor lui Nikolai Grebennikov, Chief Technology Officer in cadrul companiei furnizoare de solutii de securitate digitale, Kaspersky.

Potrivit lui, Mac-urile sunt “chiar vulnerabile” la atacurile programelor daunatoare. El a dat exemplul troianului Flashback, care a infectat recent 600.000 de computere Mac.

Flashback intra in sistemul de operare Mac OS exploatand o vulnerabilitate a mediului Java de la Oracle. Apple nu i-a permis companiei sa rezolve problema, spunand ca va lansa o actualizare de securitate pe cont propriu. Aceasta a venit foarte tarziu (acum cateva saptamani), iar sute de mii de utilizatori au fost afectati de troian. Apple nu mai facuse o actualizare la platforma de operare Mac OS X Leopard de un an de zile.

Grebennikov crede ca Apple trebuie sa apeleze la ajutor extern pentru a imbunatati securitatea produselor si serviciilor pe care le ofera. Directorul executiv al Kaspersky, Eugene Kaspersky, a declarat recent ca Apple se afla cu 10 ani in urma Microsoft la capitolul securitate.

Pana acum Mac-urile au fost sigure pentru ca aveau o cota de piata redusa. Odata cu cresterea popularitatii lor, utilizatorii de Mac au intrat in vizorul hackerilor.

Sursa: 9to5mac.com