Beneficiile de a dezvolta pe o platforma cloud

Administratorii web insista de multe ori sa utilizeze optiunea cea mai complexa atunci cand vine vorba de hosting, si asta nu din cauza ca ar prefera complexitatea. Ceea ce cauta ei de fapt este flexibilitatea si posibilitatea de a instala sau dezvolta orice aplicatie web. Cloud hosting nu este cunoscut pentru a avea aceste calitati, dar unele platforme de cloud va pot oferi exact ceea ce aveti nevoie.

Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegem este ceea ce reprezinta de fapt o platforma cloud. De obicei, administratorii web isi gazduiesc aplicatiile web pe un server dedicat administrat sau neadministrat. O platforma cloud este cu un pas inaintea unui server administrat, in sensul ca toate update-urile de server si intretinerea acestuia sunt responsabilitatea furnizorului de cloud. Singura responsabilitate a administratorului web este aceea de a dezvolta aplicatii web.

Principalele beneficii ale acestui aranjament, numit platforma ca serviciu (PaaS), sunt:

– Puteti avea controlul si flexibilitatea unui server dedicat, fara sa trebuiasca sa-l administrati personal;
– Platforma poate fi folosita imediat dupa activare, iar aplicatiile dvs. nu vor avea probleme de compatibilitate sau nevoie de software suplimentar;
– Este un mod ideal de a crea un mediu de dezvoltare si testare;
– Unii furnizori de cloud folosesc platforme open-source, cum ar fi OpenStack.