Suprematia browserului Firefox in Romania se apropie de sfarsit

Razboiul browserelor, aproape de final si in Romania, dupa ce Google Chrome a devenit cel mai utilizat browser din lume, acest eveniment este pe cale sa se intample si in Romania. Astfel, conform statisticii pentru ziua de 10 iunie a celor de la StatCounter, Google Chrome s-a apropiat la mai puțin de un procent privind cota de piața din Romania.


Sursa: StatCounter

Astfel, Firefox a avut o cota de 36,29%, in timp ce Chrome a reusit performanța sa obtina o cota de 35,6%, conform datelor StatCounter.

Browserul Chrome al celor de la Google a depasit, in luna mai, Internet Explorer, cel mai utilizat browser din ultimii 15 ani. Dupa ce a reusit mai intai sa depaseasca Internet Explorer pentru o zi, apoi pentru o saptamana intreaga, Chrome a fost peste browserul celor de la Microsoft toata luna mai, spun cei de la StatCounter.

In luna mai, Chrome a avut o cota de piata de 32,43% la nivel mondial, fata de 32,12% Internet Explorer. Firefox a ramas mult in urma cu 25,55% cota de piata.  Internet Explorer continua sa fie cel mai utilizat browser in anumite tari precum Marea Britanie -36.84%  şi Statele Unite – 38.5%, insa performanta celor de la Google trebuie apreciata.

Browserul Chrome a fost lansat de Google in 2008 si in 3 ani de zile a reusit performanta sa depaseasca Mozilla Firefox. Chrome detrona Firefox de pe pozitia a doua in topul mondial al browserelor in luna noiembrie a anului trecut.

Statistica StatCounter se bazeaza pe date agregate de la peste 3 milioane de website-uri web.


Posted

in

by