Google va lansa tableta Nexus Tablet

Google, compania care detine cel mai utilizat motor de cautare din lume, va lansa o tableta de 7 inch pe 27 iunie la conferinta anuala Google I/O.

Tableta Nexus Tablet va avea 7 inch si va fi realizata de Google in colaborare cu taiwanezii de la Asus.  Aceasta va ajunge in SUA incepand din iulie, iar lansarea oficiala va avea loc la finele acestei luni. Oficialii Asus nu au dorit sa comenteze legat de acest aspect.  Tableta de 7 inch a celor de la Google va concura cu cele create de Samsung, Acer si Apple, iar Google spera sa livreze 3 milioane de unitati numai anul acesta.

Motivul pentru care Google insista sa aiba propria tableta este legat de succesul inregistrat de Amazon cu tableta Fire. Amazon a livrat peste 5,3 milioane de unitati in trimestrul 4, conform datelor DisplaySearch. Doar Apple a reusit sa livreze mai multe unitati intr-un timp atat de scurt.

Apple, care domina piata in prezent, ar putea lansa in curand un model de 8 inch, conform unor surse din Asia, citate de Wall Street Journal. Firma de cercetare Gartner estimeaza ca iPad va ramane tableta dominanta pana in 2016, desi va pierde treptat din cota de piata. In prezent, tableta Apple are peste 60% din piata, cota care va scadea la 46% in 2016, potrivit Gartner. Intre timp, cota de piata a Android ar putea creste pana in acelasi an la 37%, de la 32% in prezent.