Safe Money de la Kaspersky protejeaza utilizatorii in fata fraudelor bancare mai eficient decat alte produse

Safe Money, noua tehnologie creata de Kaspersky Lab pentru a oferi un nivel de superior de protectie tranzactiilor bancare s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente, conform raportului emis de laboratorul Matousec.com.

Matousec.com a testat 14 suite de securitate, printre care si Kaspersky Internet Security 2013, care va fi lansata oficial la sfârsitul lunii august. in evaluare a fost inclusa si Trusteer Rapport, o solutie business specializata, creata pentru securizarea canalelor de comunicare dintre banca si client si nefiind o suita antivirus propriu-zisa. Rezultatele finale au desemnat Kaspersky Internet Security 2013 cu tehnologia Safe Money activata drept cea mai eficienta. Singurul produs cu un rezultat similar a fost solutia dedicata, Trusteer.

Tehnologia Safe Money a Kaspersky Lab include un set de instrumente, care protejeaza utilizatorul de amenintarile informatice bancare. Printre acestea se numara verificarea autenticitatii magazinelor online sau a site-urilor de banking, scanarea computerului de vulnerabilitati software, precum si lansarea browser-ului de Internet intr-un mediu izolat. in plus, Safe Money protejeaza in fata tentativelor de keylogging (interceptarea datelor introduse prin tastatura PC-ului) atunci când browser-ul este deschis in mediul izolat.

Matousec.com a derulat 15 teste, care au analizat modul in care fiecare solutie de securitate raspunde in fata malware-ului creat sa fure informatii financiare. Evaluarile au simulat incercari ale unor mostre de malware actuale de a fura date introduse pe site-uri populare, precum PayPal si eBay. Kaspersky Internet Security 2013 a inregistrat un scor maxim, de 15 puncte din toate cele 15 teste. Cu toate acestea, jumatate din cele 14 solutii de securitate participante nu au reusit sa finalizeze niciun test – in fiecare caz, programul periculos reusea sa intercepteze informatiile financiare. Singurul produs care a fost la acelasi nivel cu suita Kaspersky Internet Security 2013 a fost Trusteer Rapport, solutia business dedicata protejarii in fata acestor tipuri de fraude. in schimb, solutia consumer cu cel mai apropiat rezultat de cel al Kaspersky Lab a fost una care a reusit sa treaca 8 teste din 15.


Posted

in

by