Inca o retea de socializare a fost compromisa

Daca in urma cu putin timp vorbeam despre cum LinkedIn a fost compromis de hackeri, iata ca acum a venit randul retelei de socializare Formspring sa devina victima a atacurilor cibernetice. Rezultatul: peste 420.000 de conturi membre au fost compromise, a confirmat compania. Ca si in cazul LinkedIn, Formspring a fost alertat de un post pe un forum care continea 420.000 de parole furate, iar suspiciunile au fost ca apartin chiar utilizatorilor sai. Se pare ca acestea s-au adeverit, iar inginerii Formspring au confirmat compromiterea site-ului si l-au inchis pentru a remedia problema.

In mai puţin de o zi, ancheta a aratat ca atacatorii au “spart unul din serverele noastre de dezvoltare si au fost capabili sa utilizeze acest acces pentru a extrage informatii de cont dintr-o baza de date”, explica compania intr-un post pe blog. Vulnerabilitatea a fost remediata, si în plus fata de resetarea tuturor parolelor si trimiterea de e-mailuri pentru a-si alerta utilizatorii, Formspring si-a revizuit si intregul sistem de securitate. In prezent, compania inca investigheaza ceea ce s-a intamplat.

Interesant este ca in ciuda faptului ca reteua de socializare a castigat popularitate in ultimult timp, majoritatea utilizatorilor care au primit e-mailuri de notificare cu privire la resetarea parolei au uitat ca si-au facut cont pe aceasta platforma de socializare.