Apple isi face prima aparitie la conferinta Black Hat

Apple isi va face prima sa aparitie la conferinta de securitate Black Hat de joi, cand Dallas De Atley, director al echipei de securitate din cadrul companiei, va aparea pe scena pentru a vorbi despre tehnologii de securitate cheie ale sistemului de operarea iOS.

De obicei absent de la conferintele de securitate, aceasta initiativa este demna de laudat, deoarece arata ca Apple este constient de faptul ca sistemul sau de operare este vulnerabil si ca societatea ar putea beneficia de pe urma unui grup de oameni care au ca scop principal dezvaluirea acestor vulnerabilitati.

Prima aplicatie malware de pe iOS a fost confirmata la inceputul acestei luni. Denumita “Find and Call”, aplicatia incarca toate datele de contact ale utilizatorilor pe un server dedicat de pe care trimitea ulterior mesaje spam care pareau ca provin de la telefonul victimei.

Hackerii au inceput sa acorde mai multa atentie si platformei OSX, despre care se credea anterior ca este imuna la virusi si atacacuri cibernetice. Astfel, computerele Apple au inceput sa se confrunte cu o crestere a atacurilor cu software malitios.

De la debutul sau din anul 1997, Black Hat si-a extins portofoliul de conferinte de la un singur eveniment ce avea loc anual in Las Vegas, la o serie de conferinte in intreaga lume, in locuri cum ar fi Abu Dhabi, Barcelona si Washington DC. La aceste conferinte participa atat companii importante din industria IT si de hosting, cat si cei mai renumiti experti in hacking si securitate.