Oracle vrea sa ademeneasca utilizatorii Microsoft SQL Server

Ieri, compania Oracle a anuntat ca vrea sa ademeneasca utilizatorii Microsoft SQL Server, cu ajutorul unui nou instrument de migrare a datelor de pe SQL Server in propria baza de date MySQL.

Instrumentul a fost construit in consola de administrare Oracle MySQL Workbench, iar cu ajutorul acestuia, aplicatiile scrise pentru SQL Server pot fi usor optimizate pentru MySQL, a declarat Oracle. De asemenea, acesta va lansa si o versiune imbunatatita a MySQL Installer pentru medii Windows, precum si un nou notificator MySQL pentru instrumentul dedicat platformei Windows, care , potrivit companiei, “va ajuta dezvoltatorii si administratorii de baze de date sa monitorizeze, sa porneasca si sa opreasca cu usurinta instantele de baze de date MySQL, mentinand aspectul si senzatia de Microsoft SQL Server”.

In plus, Oracle ofera un nou plugin care permite utilizatorilor fara experienta sa lucreze cu date MySQL in interiorul Microsoft Excel si sustine ca utilizatorii MySQL pot beneficia de o reducere a costurilor de licentiere cu pana la 90% in comparatie cu SQL Server 2012.

Programele de migrare baze de date au devenit deja o traditie in industria de software si de hosting. Vanzatorii de platforme, cum ar fi Oracle, sunt dornici sa-si sporeasca rata de penetrare a bazelor lor de date in randul companiilor IT, si nu doar pentru veniturile din licentiere, sau in cazul platformei open-source MySQL, din contracte de abonament.  Rolul principal al unei bazei de date in crearea de noi aplicatii software ofera de asemenea acestor vanzatori o mare oportunitate de a-si diversifica gata de aplicatii compatibile, middleware si alte instrumente.


Posted

in

by