Microsoft a lansat Outlook.com, un serviciu de webmail complet reproiectat

Microsoft a lansat Outlook.com, un serviciu de webmail complet reproiectat, ce integreaza si serviciul Skype.

Chris Jones, sef al grupului Microsoft Windows Live, a anuntat lansarea Outlook.com intr-o postare blog, astfel: “Credem ca a sosit timpul sa reimaginam e-mail-ul. Asadar, introducem astazi o previzualizare a Outlook.com. Am ajuns la concluzia ca este timpul sa facem un pas important, sa ne rupem de trecut si sa construim un nou serviciu. Deja cunoasteti Outlook prin intermediul aplicatiilor desktop pentru PC-uri si Mac-uri, ca fiind cea mai populara aplicatie pentru citirea e-mail-lui, gestionarea unui calendar si conectarea cu alte persoane. Probabil ati utilizat Outlook Web App conectat la Exchange Server in organizatia dvs”.

Jones a continuat, informand ca: “Acum, in plus fata de aplicatia desktop si serviciul pentru afaceri, va oferim Outlook ca si serviciu personal de e-mail hosting – Outlook.com”.

Outlook.com, care va co-exista alaturi de Hotmail, ofera o interfata curata la oferta Microsoft de servicii personale e-mail. Deschis pentru public acum, serviciul ofera stocare “nelimitata virtual” si un acces usor la Facebook, Twitter, LinkedIn, Google si Skype, in incercarea de a atrage utilizatorii.

Caracteristica Skype nu este disponibila inca, insa aceeasta va permite utilizatorilor sa efectueze apeluri video direct de pe site-ul Outlook.com. Microsoft a vorbit, de asemenea, despre functia Sweep, care permite sortarea e-mail-urilor. Aplicatiile web office gratuite vor permite utilizatorilor sa vizualizeze si sa editeze fisierele atasate prin utilizarea Word, Powerpoint, Excel si Onenote.

Daca doriti sa configurati un cont webmail Outlook.com, cu numele dvs. de utilizator, puteti accesa site-ul Outlook.com.

Sursa: tgdaily.com