Cum sa trimiteti informatii sensibile prin e-mail

Sa presupunem ca la locul de munca vi se cer detalii bancare sensibile, pentru a vi se putea vira banii direct in cont. Sau poate ca departamentul IT are nevoie de parola dvs. pentru a va upgrada sau modifica contul.

In orice caz, acestea nu sunt genul de informatii pe care sa le trimiteti prin e-mail sau mesaj instant sau chiar fax. In schimb, sunt genul de informatii pe care le-ati scrie pe un biletel pe care apoi sa-l inmanati direct persoanei care are nevoie. Desigur, cum aceasta nu este intotdeauna o optiune, aveti nevoie de o metoda eletronica sigura de a transmite informatii sensibile.

OneShar.es va permite sa creati un mesaj sigur, cu functie de auto-stergere, si care este destinat unei singure persoane. Iata cum functioneaza:

1) Dati click pe butonul albastru Create One Now, apoi tastati sau copiati informatiile pe care doriti sa le trimiteti. Puteti alege ca mesajul sa fie sters in mod automat, in cazul în care nu este vizualizat intr-o anumita perioada de timp (cuprinsa intre 30 de minute si 3 zile).

2) Dati click pe Create Link, apoi dati copy/paste la linkul creat intr-un e-mail obisnuit. Atunci cand destinatarul e-mail-ului da click pe linkul respectiv, acesta va avea acces la un mesaj privat, iar aceasta actiune va sterge in mod automat linkul (adica nimeni altcineva nu-l va mai putea folosi).

OneShar.es este gratuit, usor de utilizat si incredibil de util. Da oare cat este de sigur? Potrivit OneShar.es, serviciul se bazeaza pe SSL pentru a cripta datele transferate intre browser si serverele dedicate ale companiei, si le pastreaza criptate pe toata durata stocarii acestora. Odata ce mesajul dvs. este vizualizat, acesta este eliminat din baza de date.

Desigur, nu exista nicio garantie ca datele dvs. vor fi pastrate in conditii de deplina siguranta si confidentialite, dar acelasi lucru este valabil pentru orice informatie partaja online. In plus, daca sunteti un utilizator iOS, pentru 99 de centi, aplicatia OneShar.es va permite sa creati din mers mesaje cu functie de auto-stergere.