Riscurile de securitate ale BYOD

Multi dintre noi nu isi doresc deloc sa foloseasca un PC lent si invechit la locul de munca. Acest lucru a dat nastere la conceptul de BYOD (bring your own device sau adu-ti propriul dispozitiv la locul de munca).

Pentru cei ce nu cunosc acest concept, BYOD permite angajatilor sa foloseasca propriile dispozitive, inclusiv smartphone-uri, tablete si notebook-uri, pentru a se conecta la retelele corporative.

Desi BYOD permite angajatilor sa utilizeze propriile dispozitive, economisind astfel bani, analistii de la Grudi Associates spun ca intreprinderile trebuie sa cantareasca cu atentie avantajele, riscurile si problemele de securitate, inainte de a adopta o politica BYOD.

Potrivit Grudi, companiile trebuie sa examineze atent ceea ce presupune BYOD, deoarece, desi angajatii sunt mai fericiti sa lucreze mai mult pe dispozitive pe care le adora, fara controlul direct al aplicatiilor si al activitatii din retea, o companie nu-si poate asigura securitatea datelor si sistemelor sale.

“Este aproape imposibil ca o companie sa controleze datele care se afla pe dispozitivul unui angajat, cum la fel este si preluarea sau extragerea de informatii de pe acel dispozitiv, atunci cand angajatul a plecat deja de la locul de munca. Deci, sfatul nostru ar fi ca in cazul in care pare prea frumos pentru a fi adevarat, probabil ca asa este”. a declarat compania.