Hackerul roman TinKode a primit pedeapsa cu suspendare

TinKode, hackerul roman din spatele atacurilor impotriva NASA, Oracle, Pentagon si Armata SUA, a fost condamnat in aceasta saptamana la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare, potrivit presei locale americane.

TinKode, al carui nume real este Cernaianu Manole Razvan, a fost arestat in ianuarie pentru ca a participat la o serie de atacuri. El a fost persoana responsabila pentru divulgarea pe MySQL.com a vulnerabilitatilor SQL Injection si Cross-Site Scripting din cadrul aplicatiilor web utilizate de armata SUA, NASA, precum si de catre Oracle. In timp ce el a spus ca le-a facut un favor acestor companii, guvernul si agentiile de aplicare a legii nu au fost de acord cu acest lucru si i-au dat 3 pedepse a cate 2 ani de inchisoare fiecare.

Cu toate acestea, instanta a fost blanda cu acesta, combinand cele 3 pedepse intr-una singura de 2 ani cu suspendare, limitandu-i libertatile si cerandu-i sa plateasca amenzi. Razvan va trebui sa plateasca companiei Oracle aproape 60.000 $, lui NASA 50.000 $, Pentagonului 7.300 $, si Armatei SUA 3.900 $.

Potrivit documentelor traduse, acesta nu-si poate schimba locul de munca sau resedinta si nu-si poate parasi resedinta pentru mai mult de o saptamana, fara a notifica judecatorul si a-si justifica plecarea.