Este dificil de raspuns la aceasta intrebare. Aproape toate blogurile WordPress au cel putin cateva plugin-uri instalate, dar numarul de plugin-uri pe care blogul dvs. le poate suporta poate fi determinat de mai multi factori. Un lucru este clar: prea multe plugin-uri pot incetini site-ul dvs., asa ca alegeti-le cu grija.
WordPress este un sistem dinamic de management al continutului de blog care utilizeaza o combinatie de PHP (un limbaj de scripting) si MySQL (sistemul de management al bazelor de date relationale gratuit si open source) pentru a crea pagini web imediat ce acestea sunt solicitate. Acest lucru inseamna ca de fiecare data cand un utilizator da click pe un link care il directioneaza pe o pagina de blog, serverul web trebuie sa apeleze la baza de date pentru a crea acea pagina.
Fiecare plugin WordPress adauga cod PHP suplimentar la WordPress si trebuie sa fie incarcat ori de cate ori un utilizator acceseaza site-ul. Prea multe astfel de coduri pot insemna un efort suplimentar necesar doar pentru a putea vizualiza site-ul dvs. intr-un browser. In timp ce caching-ul si a alte instrumente pentru imbunatatirea performantei pot ajuta la reducerea cantitatii de timp necesara pentru a incarca paginile, efectul acestora poata fi anulat daca instalati prea multe plugin-uri.
Un alt motiv pentru care trebuie sa fiti atenti cu privire la numarul de plugin-uri pe care le instalati este ca trebuie sa le mentineti la fel cum mentineti si blogul WordPress. Acestea au nevoie de actualizari şi unele plugin-uri mai vechi s-ar putea sa nu mai functioneze cu versiunile mai noi de WordPress.
Cheia unei gestionari eficiente a plugin-urilor este sa incepeti cu plugin-urile de care aveti neaparata nevoie. S-ar putea sa fie doar cateva, poate 3 sau 5 plugin-uri pe care trebuie sa le aveti instalate pe blog-ul dvs. Alte plugin-uri pot parea atractive, dar adaugati-le numai pe cele care va vor aduce si beneficii. Daca nu mai folositi un anumit plugin, nu uitati sa-l dezinstalati.