Google prezinta in raportul Transparecy din acest an 2 clasamente: unul legat de cererile de informatii venite de la guverne si altul privind cererile de retragere de continut venite atat de la guverne, cat si de la detinatorii drepturilor de autor.
La solicitatile de informatii despre diversi useri, in prima jumatate din 2011 cele mai multe solicitari au venit din SUA (5.950), India (1.739) si Franta, Germania si Marea Britanie (fiecare cu peste 1.000 de cereri).
Topul cererilor de retragere de continut e condus de Brazilia (224 in prima parte din 2011), Germania (125) si 5 tari care au trecut de pragul de 50 de cereri (SUA, Coreea de Sud, Taiwan, India si Marea Britanie). Google spune ca a fost de acord cu doua treimi din cererile venite din Brazilia si SUA, iar in Germania procentul a fost de 88%.
Google publica pentru prima oara in raportul Transparency si cifre legate de cererile venite de la diversi detinatori de drepturi de autor, in special de la companii de software si de la case de discuri si de productie de film. In ultimul an, cele mai multe cereri de dezactivare de URL-uri au venit de la Microsoft (peste 2,5 milioane), in timp ce aproape un milion au venit de la NBC Universal si 416.000 de la asociatia RIAA ce reprezinta gigantii americani EMI Music, Sony Music, Universal Music si Warner Music.