Infrastructura gigantului relelelor de socializare, Facebook, este sustinuta de catre datacentere moderne situate pe teritoriul Americii, in Prineville, Oregon si Forest City, Carolina de Nord. Desigur, atunci cand esti o retea de socializare cu peste 950 de milioane de utilizatori, poate fi dificil sa faci fata unui asemenea trafic. Totusi, miercurea aceasta, Facebook a detaliat masurile pe care intentioneaza sa le ia pentru a se asigura ca va face fata numarului mare de utilizatori, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului inconjurator.
“Astazi facem publice datele pe 2011 referitoare la emisiile de dioxid de carbon, tipurile si cantitatea energiilor utilizate de catre datacenterele si birourile noastre de la nivel global. Publicam aceste date deoarece noi credem in puterea de deschidere, si pentru ca speram ca daca intelegem mai bine impactul industriei noastre asupra mediului, acest lucru ne va ajuta sa prosperam”, a declarat Facebook.
Cat despre consumul global de energie al companiei, aceasta vine dintr-o varietate de resurse. Potrivit Facebook, anul trecut, din totatul de energie utilizata, 27% au fost carbuni, 17% gaze naturale, 23% energie ecologica si 13% energie nucleara, iar restul de energii utilizate au fost trecute intr-o categorie anonim. In ceea ce priveste consumul total de energie in 2011 din datacenterele si birourile companiei, acesta a insumat 532.000.000.000 kWh.
Compania a admis ca reducerea impactului asupra mediului a fost o provocare, dar a stabilit acest lucru ca fiind un obiectiv pentru urmatorii 3 ani, reteaua sociala dorind ca 25% din energia utilizata sa provina din resurse ecologice si regenerabile.
Facebook a detaliat, de asemenea, si unele initiative pe care le-a luat privind datacenterele sale, printre acestea numarandu-se inclusiv parteneriate cu organizatii de mediu, achizitionarea de instalatii furnizoare de energie regenerabila, si altele.