Windows web hosting castiga teren

Furnizorii de web hosting au folosit Windows ca unul dintre sistemele lor de operare primare inca de la inceputurile hosting-ului web, chiar daca acesta a fost vazut ca alegerea neinspirata. Inflexibilitatea sa, costurile mari si problemele de securitate a determinat sa fie vazut ca alegerea pentru utilizatorii prinsi in universul Microsoft si carora le este frica sa se aventureze inafara lui.
Daca exista un lucru pe care il putem lua ca exemplu de la Microsoft de-a lungul anilor: perseverenta. Amintiti-va ca inainte de Windows 95, Windows a fost considerat un GUI oribil, si atunci a domnit Macintosh.

Microsoft ia in serios web hosting-ul?

Acest efort continuu de la Microsoft a fost vazut mult mai mult in ultimii ani. Acesta a pus un accent mai mare atat pe partea de server, cat si pe partea de utilizator, acordandu-le o atentie deosebita. Pe partea de server, Windows Server 2008 R2 a fost primit bine de catre lumea hosting-ului si este preluat din ce in ce mai mult de catre furnizorii de web hosting. Pe partea de utilizator, Microsoft Expression Web are parte de review-uri favorabile din partea celor mai multe reviste IT, iar unii utilizatori il descriu ca un produs superior fata de Adobe Dreamweaver.

Acest lucru inseamna ca Microsoft nu mai este dispus sa stea deoparte si are de gand sa ofere produse de web hosting pe care aceasta industrie ar trebui sa le ia in serios? Nimeni nu poate prezice viitorul, dar toate semnele indica faptul ca raspunsul la aceasta intrebare este “da”.

Ar trebui sa treceti la Windows web hosting?

Cei care folosesc Linux, Unix sau alt sistem de operare pentru site-urile lor se pot intreba daca aceasta este sau nu un moment bun pentru a comuta.
Argumentul principal impotriva comutarii este ca, daca nu faceti ceva complex cu site-ul dvs., in cele din urma, un sistem de operare este la fel de bun ca altul. Aceasta intrebare este intr-adevar relevanta numai pentru cei care detin site-uri mai complexe care ar putea avea nevoie sa tina pasul cu progresele tehnologice.

Chiar si asa, probabil ca nu

Microsoft poate va mai exista si atunci cand vom fi batrani. Dar daca va fi asa, atunci va mai exista si concurenta, ceea ce inseamna ca vor exista intotdeauna alternative. Linux, in special, continua sa creasca in popularitate, si baza sa de utilizatori este foarte loiala. De asemenea, prinde Windows din urma in majoritatea domeniilor si fiind un sistem de operare open-source evolutia sa va continua pe o cale ascendenta.

Cei mai multi furnizori de hosting gasesc ca fiind rentabila trecerea la Windows web hosting. Pur si simplu exista prea multi clienti pe care i-ar indeparta daca n-ar face acest lucru. In concluzie, dinamica lumii hosting-ului web nu s-a schimbat atat de mult incat acum va trebui sa utilizati neaparat Windows web hosting. S-a schimbat destul incat probabil va veti dori sa o faceti.