Aspecte fascinante ale industriei de web hosting

Asa cum multi stiu deja, factorul de cloud computing a schimbat, fara indoiala si definitiv, industria de web hosting. Acest lucru este dovedit de faptul ca diferiti furnizori de hosting anunta in mod regulat noi oferte de cloud si subiectul cloud domina discutiile de la conferintele legate de hosting.

Cu toate acestea, exista o multime de alte probleme care necesita o atentie sporita. In acest articol vom prezenta unele aspecte fascinante ale hosting-ului care nu se bucura deocamdata de o foarte mare atentie. S-ar putea spune ca acestea, in mod tacit, isi aduc contributia la modelarea industriei de web hosting.

1) Proiectul Open Compute

Operatorii datacenterelor se bazeaza pe consumul eficient de energie nu numai pentru a reduce costurile dar si pentru a reduce emisiile de carbon, astfel incat acestea sa functioneze cat mai bine posibil. in luna aprilie, gigantul retelelor de socializare, Facebook, a lansat proiect Open Compute. Acesta este o platforma pe care dezvoltatorii pot partaja schite si modele de datacentere, cu scopul de creste eficienta acestora. Aceasta idee a avut succes, deoarece a fost raportat recent ca liderul in solutii de datacentere, Digital Realty Trust ar lua parte la aceasta initiativa.

2) Legislatia copyright curenta

Exista o legislatie federala care in prezent este evaluata de catre Congresul SUA si care afecteaza in mod special una dintre cele mai mari platforme din lume: internetul. Legislatia actuala, inclusiv PIPA, urmareste sa reduca incalcarea drepturilor de autor online. Cu toate acestea, furnizorii de web hosting s-au unit pentru a se opune legislatiei. De ce? Acestia sustin ca noua legislatie ar face furnizorul de web hosting sa fie la fel de responsabil ca si clientul sau care este acuzat de incalcarea drepturilor de autor. La urma urmei, cum poate un funrnizor sa monitorizeze fiecare act unic drintr-o baza de care poate include sute de mii de utilizatori?

3) Softaculous

Daca cititi ultimele stiri din domeniul hosting-ului, veti observa un tipar:  din ce in ce mai multi furnizori de hosting adauga installere de scripturi in panourile de control. Cunoscut sub numele de Softaculous, platforma ofera peste 230 de scripturi (cum ar fi WordPress) intr-un mod simplificat si rapid. Recent, Softaculous a anuntat disponibilitatea installerului sau de aplicatii pentru MAC, AMPPS, care include si Softaculous printre serviciile sale.

4) Hosting la TV

Inainte, industria de web hosting nu avea nicio prezenta in televiziune. Apoi, lucrurile s-au schimbat. Furnizorul de hosting, GoDaddy, a inclus reclame la serviciile sale in timpul orelor de varf, chiar si in timpul unuia dintre cele mai populare evenimente TV, Super Bowl.

5) Tehnici de racire pentru datacentere

Deoarece furnizorii de servicii de colocare servere dedicate construiesc noi datacentere tot timpul, nevoia de extindere apare din cauza cererilor mari. Pentru ca datacenterele lor sa aiba o eficienta sporita, operatorii se bazeaza in principal pe tehnicile de racire. La inceputul acestui an, Google a construit un datacenter in Finlanda care raceste serverele utilizand apa din Marea Baltica. Recent, a fost dezvaluit faptul ca Facebook ar construi primul sau datacenter din afara SUA, in Suedia, nu departe de Cercul Arctic. Fara indoiala, clima rece a fost factorul de decizie, daca ne gandim la modul in care o temperatura joasa poate mentine eficienta serverelor dintr-un datacenter.