Google ne reaminteste de 2-step verification pentru a ne proteja impotriva hackerilor

Stiati ca Google a introdus o verificare in 2 pasi atunci cand doriti sa va accesati contul de Gmail? Aceasta optine exista de ceva timp, iar acum Google reaminteste de ea tuturor utilizatorilor care au nevoie de un strat suplimentar de securitate pentru contul lor de Gmail si alte servicii conectate la acesta.

In plus fata de logarea normala cu user si parola in contul dvs. de Gmail, cu 2-step verification va trebui sa introduceti si un cod pe care Google vi-l trimite pe telefon. Daca calculatorul de pe care va logati este de incredere, puteti bifa optiunea de a-l “aproba” timp de 30 de zile, astfel incat nu va mai trebui sa introducei codul primit pe telefon de fiecare data cand va logati.

Daca detineti un smartphone, puteti genera codul de pe telefonul dvs. utilizand aplicatia Google Authenticator.

Poate va ganditi ca introducerea unui cod suplimentar este oarecum o pacoste, dar trebuie sa stiti ca asta complica foarte mult sarcina celui ce v-a aflat parola. Pentru a se putea conecta la contul dvs. de Gmail, persoana respectiva ar trebui sa detina si telefonul dvs.

Intr-un mesaj de pe blogul sau, Google subliniaza faptul ca acest memento este doar un “sfat general de securitate si nu o indicatie a unui atac sau a unei compromiteri”. Totusi, ne intrebam daca nu cumva gigantul motoarelor de cautare a remarcat un numar tot mai mare de plangeri din partea utilizatorilor de Gmail ale caror conturi au fost compromise.

Pentru un scurt tutorial video despre cum functioneaza 2-step verification mergeti aici.

Pentru a activa 2-step verification pentru Gmail, mergeti aici.


Posted

in

by