Atacurile DDoS vor fi principala provocare a afacerilor online in 2012

In cadrul celui de-al patrulea trimestru al anului trecut, Prolexic a detectat cu peste 45% mai multe atacuri DDoS, comparativ cu aceeasi perioada de referinta din 2010, si de doua ori mai multe atacuri comparativ cu cel de-al treilea trimestru al anului 2011.

“Exista tendinta atacurilor de scurta durata, insa cu un volum mai mare pe secunda” a declarat Paul Sop, Chief Technology Officer in cadrul Prolexic.

In medie, atacurile pe latime de banda inregistrate in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut au fost de 5,2Gbps, cu 148% mai mult decat in cursul celui de-al treilea trimestru. Cresterea de la un an la altul a atacurilor pe latime de banda a fost de 136%.

Si in raportul celor de la Arbor Networks s-a descoperit acelasi lucru, si anume ca peste 40% din cei 114 de reprezentanti ai diferitelor segmente de pe piata s-au confruntat cu atacuri DDoS care au depasit 1Gbps, iar 13% au declarat ca atacurile au depasit chiar 10Gbps.

Bazandu-se pe statisticile Prolexic pentru ultimul trimestru al anului 2011, Paul Sop considera ca anul 2012 va constitui o provocare pentru afacerile online, intrucat acestea vor fi principalele tinte ale atacurilor DDoS.

Principala sursa de trafic pentru atacurile DDoS a fost Japonia potrivit Prolexic. Compania consiera ca atacurile au fost motivate de improvizarile retelelor de comunicatii ale companiilor in urma dezastrelor naturale de anul trecut.