Joomla a depasit 30 de milioane de descarcari

Populara platforma open-source de management de continut (CMS), Joomla, a atins un nou prag: a depasit cifra de 30 de milioane de descarcari. Vestea a fost data joi, intr-un comunicat de presa, de catre organizatia care supravegheaza platforma.

Joomla are la baza PHP si initial a fost lansat cu aproape 7 ani in urma. “Este un moment emotionant pentru Joomla, avand in vedere pozitia sa puternica si faptul ca sta la baza a 2,7 % din continutul web global, combinate cu oportunitatea unica de a influenta urmatorul val de dezvoltare web pe dispozitive mobile si in cloud”, a comentat presedintele Open Source Matters, Paul Orwig, in ceea ce priveste evolutia Joomla.

In plus fata de descarcarile generale descrise de catre organizatie, comunicatul de presa a mentionat in special adoptarea acestui CMS de catre peste 3000 de site-uri guvernamentale. Un alt factor care a contribuit la cresterea numarului de descarcari a fost perioada de 6 luni necesara pana la lansarea unei noi versiuni Joomla.

Recemt, si rata de adoptare Joomla a crescut considerabil, ajungand in jurul valorii de 40% in cursul anului trecut, potrivit echipei de proiect Joomla. Intre timp, CMS-ul a beneficiat de asemenea de o crestere cu peste 2000 de extensii fata de anul trecut.

Caracteristicile specifice Joomla includ capabilitati de management pentru continut, bannere, linkuri, contacte, media si utilizatori.


Posted

in

by

Tags: