De pe care site-uri se pot lua cei mai multi virusi?

Expertii in securitate de la Symantec au publicat raportul anual pe tema virusilor digitali, potrivit caruia, surpriza, site-urile cu continut explicit sunt abia pe locul 10 la capitolul amenintari informatice.

Au trecut vremurile in care aceste site-uri erau numarul 1 la capitolul virusi informatici. Concret, doar 2% din paginile web XXX ne pun in pericol calculatorul cu astfel de aplicatii malware.

Cea mai mare amenintare o reprezinta blogurile, 20% din ele fiind infectate, potrivit raportului Symantec. Urmeaza, cu risc ridicat, site-urile de hosting (cele care ofera servicii gratuite de website hosting) si cele personale, cu o rata de infectie de 15%, apoi cele ale firmelor, cu 10%.

Raportul mai arata ca un risc relativ mare de a-ti infecta calculatorul au si site-urile educationale, cele de tehnologie, cele de entertainment si muzica, cele din domeniul auto si chiar cele despre sanatate. Puteti lua virusi si prin e-mailurile de tip spam, asa ca mare atentie ce atasamente deschideti.

Pericolele informatice vor creste in viitor, mai ales pentru utilizatorii de smartphone si pentru cei care folosesc echipamente Apple.


Posted

in

,

by