Facebook a achizitionat Face.com

Facebook a achizitionat Face.com, o companie de software israeliana specializata in recunoasterea faciala si in producerea instrumentelor informatice ce permit identificarea persoanelor care apar in fotografiile postate online, conform unui anut de pe blogul companiei.

“Lucrand direct cu Facebook si alaturandu-ne echipelor sale, vom avea mai multe ocazii de a crea produse formidable pentru consumatori. Este exact ceea ce am dorit intotdeauna”, a declarat Gil Hirsh, directorul general al companiei Face.com.

“Oamenii care folosesc Facebook adora sa impartaseasca fotografii si diverse amintiri cu prietenii lor, iar tehnologia dezvoltata de Face.com a contribuit la furnizarea unei experiente mai bune pentru acest scop”, a declarat un purtator de cuvant al retelei de socializare.

Termenii tranzactiei nu au fost divulgati, insa site-ul american All Things Digital apreciaza ca suma platita de Facebook pentru startup-ul Face.com s-a cifrat intre 80 si 100 milioane de dolari. Face.com este o firma din Tel Aviv care furnizeza website-uri si aplicatii mobile ce permit recunoasterea fetei. Detectarea faciala este un instrument controversat la ora actuala pe internet, multi apreciind ca folosindu-se un astfel de software, de la fotografierea instantanee pe strada si pana la furtul de identitate mai este decat un pas. Referitor la acest inconvenient, Hirsch a precizat ca programul dezvoltat de Face.com nu permite scanarea fetelor din intreaga retea de internet, ci doar pe cele care sunt conectate intr-o retea inchisa, cum ar fi lista de prieteni de pe Facebook. Acesta a mai declarat ca Face.com va continua sa sprijine dezvoltatorii de aplicatii.

Sursa: pcword.com


Posted

in

by