Symantec: File sharing-ul este riscant pentru IMM-uri

Conform rezultatelor studiului Symantec pe 2011 privind partajarea fisierelor in cadrul IMM-urilor, angajatii din intreprinderile mici si mijlocii utilizeaza din ce in ce mai mult solutii online unmanaged si de uz personal pentru partajare de fisiere, fara a avea acceptul departamentului IT.

Studiul a fost realizat de Applied Research in noiembrie 2011 si a primit raspunsuri de la manageri din cadrul a 1325 de IMM-uri din intreaga lume, cu 5 pana la 500 de angajati.

Sondajul a aratat ca acei manageri aflati in conducere si care incurajeaza utilizarea tehnologiei de partajare fisiere isi pun companiile in pericolul amenintarilor de securitate si al potentialelor pierderi de date.

“Un numar uluitor de 71% din companiile mici care sufera dupa urma unui atac cibernetic nu-si mai revin niciodata – este fatal. IMM-urile sunt printre entitatile care absorba cel mai rapid tehnologiile cloud, cum ar fi file sharing-ul. De aceea, ele trebuie sa utilizeze practici sigure, mai ales atunci cand utilizeaza o solutie care nu este special conceputa pentru intreprinderi. Pe masura ce angajatii adopta tot mai mult servicii cloud publice la locul de munca, riscurile pentru IMM-uri cresc.” a declarat Rowan Trollope, presedinte in cadrul Symantec

Symantec recomanda ca IMM-urile sa-si centralizeze stocarea si managementul de fisiere cu ajutorul unui sistem web-based securizat si care este accesibil, indiferent de dispozitiv sau de locatie, astfel incat companiile sa-si poata proteja datele si in afara zidurilor. In plus, Symantec recomanda ca organizatiile sa-si puna in aplicare solutii de control acces si permisiuni pentru a mentine fisierele private in conditii de siguranta si separate de continutul muncii si sa supravegheze modul in care si cum sunt partajate fisierele companiei. Aceste recomandari nu sunt in niciun caz exhaustive, dar pot servi ca un bun punct de plecare.


Posted

in

by