Facebook introduce functia “Find Friends Nearby” pentru telefoane mobile

Facebook a lansat o noua functie pentru reteaua sa de socializare, destinata exlusiv utilizarii de pe telefoanele mobile. Denumita “Find Friends Nearby”, aceasta functie va permite sa va localizati prietenii de pe Facebook in functie de zona in care se afla, folosind GPS-ul. Chiar daca nu a fost anuntata oficial inca, aceasta poate fi incercata atat pe iOS, cat si pe Android sau prin varianta mobila a site-ului de socializare.

Practic, daca va aflati la un eveniment unde ati cunoscut mai multi oameni interesanti, ii puteti gasi si adauga in lista de prieteni mult mai usor. Tot ce trebuie facut este ca dvs. si persoana sau persoanele respective sa accesati functia in acelasi timp, optiune care se afla in aplicatia Find Friends>Other Tools>Find Friends Nearby sau prin simpla accesare a paginii: m.facebook.com/friendshake.

Dupa cum am spus, ideea de baza este ca, pentru a se putea gasi, userii trebuie sa fie logati pe aceasta pagina in acelasi timp, fapt ce duce destul de usor la o nesincronizare. Pe de alta parte, noua functie poate fi extrem de utila atunci cand vreti sa faceti schimb de contacte cu cat mai multi oameni aflati la acelasi eveniment la care sunteti si dvs. in momentul respectiv.

Intreaga functionalitate a Find Friends Nearby este similara cu cea oferita de Apple prin aplicatia Find My Friends, doar ca in cazul celor de la Facebook e mai complicat sa utilizati intreaga platforma. Nu este de mirat faptul ca Facebook ofera asemenea optiuni acum, insa ideea lansarii acestei functii a fost de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a intari relatiile cu prietenii din propria lista, ori de a isi face prieteni noi in baza contactelor de pe Facebook.


Posted

in

by