Facebook are 955 de milioane de utilizatori activi

Sticlele de sampanie sunt deja pregatite la sediul Facebook, deoarece reteaua sociala mai are un pic si atinge pragul de 1 miliard de utilizatori activi lunar (care se logheaza pe Facebook cel putin o data pe luna). In luna aprilie, ca parte a unui amendament la depunerea dosarului de listare la Bursa, compania a anuntat ca a avea 901 milioane de utilizatori activi lunar.

Unii analisti – si cativa angajati Facebook – au sperat ca acest numar sa atinga pragul de 1 miliard de utilizatori pana in momentul cand va fi emis bilantul pe al doilea trimestru (adica ieri). Altii, printre care Gregory Lyons, analist senior la iCrossing, a prezis ca miliardul va fi atins in luna august. Acum, se pare ca dopurile de sampanie vor sari in luna septembrie, sau chiar octombrie.

Oricum, cifra de 955 de milioane de utilizatori este o realizare uriasa pentru Facebook, care se poate lauda de asemenea ca 552 de milioane se logheaza in fiecare zi, in crestere de la 526 de milioane in luna aprilie. Numarul 955 de milioane reprezinta, de asemenea, o crestere anuala de 29% a numarului de utilizatori.

Cand Facebook si-a depus prima oferta la Bursa, in februarie, reteaua avea 845 de milioane de utilizatori. Pragul de 500 de milioane l-a atins la mijlocul anului 2010, in acelasi an in care filmul The Social Network a fost premiat la Oscar.

Sursa: http://mashable.com