Kaspersky lanseaza o noua solutie de protectie pentru servere de mail bazate pe Linux

In timp ce majoritatea e-mailurilor corporative sunt trimise prin intermediul Exchange sau GMail, exista si o multime de organizatii care se bazeaza pe Linux ca platforma de mail. Cu toate acestea, cele mai multe distributii de Linux nu beneficiaza de protectie antivirus si filtre de spam puternice. Pentru a aborda aceasta problema, Kaspersky a lansat un serviciu de protectie destinat exclusiv serverelor de mail bazate pe Linux.

Kaspersky Anti-Virus for Linux Mail Server furnizeaza o protectie antivirus eficienta pentru traficul de e-mail al companiilor. Aplicatia este integrata ca un modul aditional in sistemul de e-mail existent si furnizeaza scanare in timp real a traficului SMTP impotriva codurilor periculoase.

Kaspersky Anti-Virus for Linux Mail Server scaneaza sistemele de fisiere la cerere si poate fi utilizat impreuna cu solutiile de e-mail cele mai des intalnite, si anume Postfix, SendMail, Qfix si Exim.

Printre functiile sale de protectie antivirus/antispam, enumeram: scanare antivirus, notificari individualizate, carantina, backup, scanarea sistemelor de fisier ale serverului, filtrare suplimentara a mesajelor dupa tipul atasamentului si dupa grupul de utilizatori.

In plus, Kaspersky Anti-Virus for Linux Mail Server poate fi configurat fie in modul traditional, prin fisierul de configurare al aplicatiei, fie folosind interfata web.