Sfaturi pentru solicitantii de domenii top-level (gTLD)

Cei mai multi afaceristi de pe internet au luat deja la cunostinta programul ICANN de a lansa noi domenii top-level (TLD). Prin urmare, multi au in vedere sa se implice pentru a obtine o bucata mica a industriei de 5 miliarde de dolari. De aceea, este important sa se invete modul in care puteti utiliza noul sistem de denumire pentru a obtine profit din afacerea dvs. Exista patru sfaturi specifice care va vor fi de mare ajutor:

1) Ganditi diferit

Primul sfat este sa ganditi diferit si sa dezvoltati o modalitate inovatoare de a utiliza aceasta oportunitate, deoarece nu este vorba numai despre incercarea de a fi urmatorul .com. Valoarea ideii vine cu TLD generice, care vor oferi valoare pentru anumiti clienti. De exemplu, .music ar putea fi lansat in mod special pentru industria muzicala. Acest lucru nu este menit a fi un concurent pentru .com, dar are o valoare semnificativa pentru industria muzicala.

2) Actionati acum

Al doilea sfat este de a actiona acum, deoarece timpul este limitat. Fereastra pentru cereri se va deschide pe 12 ianuarie 2012 pentru ca operatiunea sa inceapa efectiv in 2013. Daca companiille nu aplica cat timp fereastra este deschisa, adica in intervalul 12 ianuarie 2012 – 12 aprilie 2012, ar putea dura ceva timp pana cand aceasta se va deschide din nou.

3) Comercializati-va brandul

Al treilea sfat este sa profitati de aceasta oportunitate pentru a comercializa TLD-urile brand-ului dvs. Exista un numar de moduri in care TLD-urile de brand pot recupera o foarte mare parte a investitiei. De exemplu, imaginati-va ca eBay procura TLD-ul .eBay si vinde numele sau celor 94 de milioane de utilizatori inregistrati cu 2 dolari pe subdomeniu. Aceasta este o strategie solida si un model de generare a profitului.

4) Eliminarea barierei lingvistice

A patra idee este ca TLD-urile vor fi acum disponibile, pentru prima data in istorie, fara o bariera lingvistica. 60% din populatia lumii locuieste in tarile in care limba materna este bazata pe un script, altul decat latina. Prin urmare, a-ti putea profita de cea mai recenta tehnologie a numelor de domeniu. Cat de mult ar valora echivalentul chinez pentru .com pentru infloritoarea populatie chineza?

Desi exista multe controverse cu privire la noile conventii de denumire, TLD-urile vor da cu siguranta un impuls economiei globle. Noile extensii vor crea o piata cu totul noua de cumparare si vanzare si cel mai important, de inovare.