Cum sa va mentineti site-ul departe de scripturi malware

Cei mai multi webmasteri inteleg importanta protejarii computerului personal de virusi, deoarece un sistem de operare compromis este prima bresa de securitate care duce adesea la furarea prerogativelor de hosting si a domeniilor. Cu toate acestea, multi oameni nu sunt constienti de faptul ca serverele web care sunt responsabile de hosting-ul site-urilor pot fi, de asemenea, foarte usor infectate cu scripturi malware. Desi furnizorii de hosting web iau toate masurile de precautie necesare pentru a se asigura ca acest lucru nu se intampla in mod regulat, aceasta ramane o problema, in special pentru webmasteri care folosesc servicii ieftine servicii de hosting. Atunci cand un site este infectat cu un script malware sau un virus, poate deveni imposibil pentru vizitatori de a accesa paginile, deoarece software-ul antivirus sau protectia integrata inclusa in unele motoare de cautare, cum ar fi Google, poate notifica in mod automat ca pagina este cu risc ridicat. Pentru a preveni pierderea de trafic ca urmare a unui astfel de incident este important sa urmati sfaturile de mai jos pentru a mentine site-ul dvs. departe de scripturi malware.

Creati routine backups

Primul pas in protejarea datelor site-ului dvs. de a fi afectate de scripturi malware este de a crea routine backupus. Prin aceasta puteti elimina in mod eficient posibile repercusiuni negative asociate cu infectarea site-ul dvs., deoarece veti putea sa restabiliti instantaneu site-ul la starea in care se afla inainte de a avea loc bresa de securitate. Unele scripturi malware sunt proiectate special pentru a sterge datele de pe server, in timp ce altele dau acces hackerilor la server si le permite sa “falsifice” site-ul prin introducerea propriului continut pe pagina principala si pe alte pagini. In plus, pe langa stocarea backup-urilor dvs. pe hard disk, se recomanda sa aveti copii stocate si pe suporturi externe, cum ar fi o unitate flash USB sau un hard disk extern.

Utilizati planuri de hosting puternice si de incredere

Este bine cunoscut faptul ca furnizorii de renume sunt cei mai siguri si au personalul cel mai calificat sa se ocupe de problemele de securitate 24 de ore pe zi. Daca alegeti sa utilizeze o forma ieftina de web hosting, cum ar fi shared hosting, atunci expuneti site-ul dvs. la un risc mult mai mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca, cu shared hosting veti imparti un server web cu zeci sau chiar sute de alti webmasteri, si daca unul dintre site-urile lor devine infectat cu un script malware, este posibil ca scriptul sa devina “contagioas “si sa inceapa sa se raspandeasca si la alte site-uri de pe server. De fapt, aceasta este cea mai frecventa cauza de infectare a site-urilor cu scripturi malware.

Ce fac scripturile malware si de ce este important sa le evitati?

Scripturile malware pot efectua o varietate de functii pentru hacker, inclusiv sa obtina acces administrativ la un server sau site prin instalarea unei pagini de login frauduloase care colecteaza prerogativele proprietarul de site, incarca site-ul cu continut jenant sau nepotrivit, instaleaza spyware, adware, sau virusi pe calculatoarele persoanelor fizice care viziteaza site-ul si cauzeaza downtime al site-ului, ceea ce duce la pierderea vanzarilor in favoarea concurentei. Daca nu luati masuri de precautie adecvate si nu alegeti un furnizor de hosting web cunoscut pentru oferirea de servicii de inalta securitate, atunci puteti avea de a face cu o pierdere semnificativa a vanzarilor si a reputatiei.