Content Delivery Networks (CDN) ofera o modalitate de a reduce congestionarea retelei si incarcarea server-ului prin distribuirea continutului cel mai frecvent utilizat al unui site web. Multe site-uri mari si renumite folosesc content delivery networks de la companii precum Amazon, Level 3, si altele. In timp ce un blog obisnuit nu are nevoie neaparat de CDN, un blogger cu o cantitate semnificativa de trafic zilnic ar putea sa ia in considerare folosirea CDN.
CDN-urile utilizeaza de obicei un numar mare de servere amplasate strategic in intreaga lume. Ele conecteaza vizitatorii site-ului dvs. la continutul acestuia, pe baza de proximitate, fapt ce creste viteza de incarcare pentru continut cum ar fi imagini si pagini de cache.
Majoritatea furnizorilor de hosting pot oferi servicii de blog hosting pentru blogul dvs., iar unii chiar v-il pot instala gratuit, folosind un proces de instalare automat, cum ar fi cele care vin uneori la pachet cu cPanel. Aceste instrumente fac ca instalarea WordPress si a altor instrumente de blogging sa fie la fel de simpla ca un singur click.
Imediat ce se stabileste blog hostingul si se instaleaza blogul, configurarea accesului la CDN este, de obicei, destul de simpla, mai ales daca exista un plugin pentru software-ul de blogging care utilizeaza CDN ales de dvs.
Beneficiul unei CDN este ca puteti scapa de imagini, clipuri video, si alte mijloace media, incarcandu-le pe CDN si pastrand latimea de banda si media de incarcare de pe server-ul stabilit de dvs.; in acelasi timp scazand timpii de incarcare pentru vizitatorii site-ului dvs..
Principalul dezavantaj este posibila taxa suplimentara lunara. Pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza, va trebui sa evaluati costurile totale si sa decideti daca merita utilizarea unui CDN pentru blogul tau.