Web hosting-ul ieftin isi merita banii?

In prezent exista o multime de companii care ofera web hosting ieftin. Acestea sunt cele ale caror tarife, de obicei, nu depasesc 5 euro, ceea ce le face super-accesibile in special de catre proprietarii micilor afaceri. Pretul, de asemenea, le face extrem de atractive pentru orice utilizator care vrea sa-si porneasca propria afacere online.
Dar apoi, indiferent de cat de ieftin este, banii nu cresc in copaci asa ca trebuie sa faceti ca fiecare banut investit sa merite achizitionarea unui pachet ieftin de hosting web.

S-ar putea sa merite totusi achizitonarea unui pachet de web hosting ieftin deoarece:

– Puteti tine site-ul dvs. cu cativa euro

Sigur, proprietarii de afaceri pot ramane la domenii generice, cum ar fi wordpress.com, posterous.com, sau blogspot.com. Ei pot alege, de asemenea, sa-si construiasca un fan-page pe Facebook sau sa-si vanda marfa pe Multiply sau eBay, dar in cazul in care doresc sa ofere credibilitate si planuiesc sa faca marketing online pentru totdeauna, ei trebuie sa invete cum sa investeasca.
Un domeniu este adesea privit de catre motoarele de cautare (pe care, de obicei, utilizatorii de internet le folosesc pentru a cauta informatii, precum si produse si servicii) ca un testament al angajamentului, profesionalismului, relevantei si legitimitatii dvs. De aceea, site-urile domain-hosted au un rang mai bun, mai ales in Google, decat cele gazduite public.

– Este foarte usor de configurat.

Unul dintre atributele cele mai comune ale hosting-ului ieftin il reprezinta usurinta si rapiditatea configurarii – in mai putin de 30 de minute!

– Nu ajungeti sa cheltuiti mai mult decat trebuie.

Pachetele de hosting ieftine au latime de banda foarte limitata. Desi este cu mult mai mica decat cea oferita de rudele mai mari, chiar nu aveti nevoie de foarte multa atunci cand va aflati abia la inceput. Nu puteti consuma multa latime de banda sau spatiu de stocare chiar din primele zile ale site-ului dvs., cu exceptia cazului cand il incarcati cu o multime de poze si clipuri video. (Acest lucru nu este foarte recomandat deoarece aceste tipuri de fisiere pot incetini cu siguranta timpii de incarcare a paginilor dvs. de web.)

– Scalabilitate.

Acest lucru inseamna ca aveti posibilitatea sa extindeti site-ul dvs. cu mare usurinta. Veti descoperi ca atunci cand petreceti mai mult timp online vanzand produse si servicii, cu atat mai mult site-ul dvs. creste. Puteti adauga pagini mai multe, o serie de clipuri video si fisiere audio, o pagina de contact si alt continut specific paginilor web, precum si un cos de cumparaturi.

– Va puteti astepta sa partajati latimea de banda nu cu un singur site, ci cu mai multe.

Daca optati pentru hosting web ieftin, atunci ar trebui sa fiti foarte constienti de faptul ca nu veti avea un server dedicat. Veti imparti un server cu alti proprietari de website-uri, ceea ce nu este neaparat rau, exceptie facand cazul in care celelalte site-uri consuma o mare parte a spatiului de stocare si a latimii de banda. Mai rau, aceste site-uri pot avea mult trafic, ceea ce poate insemna timpi de downtime frecventi pentru site-ul dvs.

– Sunt fiabile

Pachetele de hosting web ieftine sunt o investitie excelenta, mai ales pentru proprietarii de afaceri mici. In mod normal, acestea ar trebui sa ofere un uptime de 97 pana la 99 %. In caz contrar, riscati sa pierdeti o multime de potentiali clienti sau parteneri pentru afacerea dvs. Dar avand in vedere ca sunt pachete de hosting ieftine, nu toate sunt fiabile iar unele dintre ele ar trebui scoase din sfera afacerilor online cat mai repede posibil. Deci, daca nu vreti sa sfarsiti prin a pierde bani, informati-va foarte bine inainte de a alege.