Noile extensii de domenii sunt de asteptat sa le creeze probleme proprietarilor de brand-uri

Companiile canadiene au fost avertizate recent ca regulile noilor nume de domenii ce vor intra in vigoare in 2012 ar putea afecta in mod semnificativ afacerile lor. Prin urmare, aceste societati trebuie sa isi apere marcile, fapt ce le va costa cu siguranta niste bani in plus. Din cauza costurilor, noile norme de denumire vor descuraja escrocheriile cu domenii care pot afecta in mod semnificativ un brand care cheltuie o suma mare de bani pentru a atrage clienti.Cu toate acestea, trecerea la noile conventii de denumire va insemna plata a sute de mii de dolari per aplicatie per domeniu de catre companii.

Decizia ICANN

In iunie 2011, ICANN a decis ca, incepand din 2012, site-urile nu vor mai fi limitate doar la cele 22 de extensii existente, cum ar fi terminatiile .com, .org si .net sau cele 250 specifice fiecarei tari cum ar fi .ca si .fr. In schimb, organizatia va permite un numar nelimitat de extensii cum ar fi .books, .facebook, .coke si .car

Agentia sustine ca aceasta decizie va dezlantui imaginatia oamenilor la nivel mondial, creand noi oportunitati pentru ca firmele sa-si extinda considerabil prezenta online. De asemenea, ei au afirmat ca o aplicatie de cereri online, impreuna cu taxele mari de inregistrare vor elimina orice utilizatori care abuzeaza de sistemul de denumire.

Opozitia fata de schimbare

Cu toate acestea, din acel moment, segmentul de publicitate s-a opus acestei miscari. In Statele Unite, Association of National Advertisers and the Interactive Advertising Bureau a avertizat in privinta daunelor pe care aceasta schimbare le poate provoca proprietarilor de brand-uri. Batalia s-a mai domolit in Statele Unite, dar s-a mutat pe teritoriul Canadei, avertizand companiile canadiene. Rapoartele indica ca numai acele firme cu capital suficient de mare vor fi capabile sa-si apere brandurile, sa actioneze in instanta si sa monitorizeze noile inregistrari de domeniu.

Batalia pentru numele de domenii generice

In timp ce costul si aplicarea ar trebui sa descurajeze abuzurile, multe persoane vor sa achizitioneze nume de domenii generice cum ar fi .beer si .chocolate. Acest lucru ar putea duce la lupte financiare si juridice semnificative si sa nu mai mentionam dureri de cap majore pentru companiile din aceste industrii. Companiile canadiene ar putea fi lovite cel mai rau, deoarece nu sunt suficient de mari pentru a lua o actiune in instanta si pentru a gasi protectie.

In fiecare zi este un nou raport descriind nemultumirea industriilor cu privire la noile conventii de denumire. Desi noile extensii sunt o idee buna, exista prea multe neajunsuri care ar putea cauza probleme majore multor companii online. Acest lucru, la randul sau, ar putea afecta considerabil economia globala.

Sursa: webhostinggeeks.com