Garantiile unui hosting de calitate: intre realitate si fictiune

Pe masura ce concurenta dintre furnizorii de web hosting continua sa devina din ce in ce mai acerba, multi dintre acestia includ in ofertele lor diferite tipuri de “garantii”. Acesta este punctul in care trebuie sa ne amintim ca, la fel ca in orice alta afacere, aceste “garantii” pot fi doar o tactica de marketing, si nu ceva real. Insa, acestea sunt in masura sa influienteze renumele unui furnizor de hosting web si pot avea consecinte nefaste in cazul in care nu sunt respectate.

Haideti sa aruncam o privire asupra diferitelor forme de garantii de hosting, reale sau fictive:

Spatiu pe disc si latimea de banda

Una dintre cele mai populare garantii este cea de spatiu pe disc si latime de banda “nelimitate”. Nu ar trebui sa fiti un expert tehnic ca sa va dati seama ca este ceva suspect la mijloc. Desigur, spatiul de pe disc si latimea de banda nu au cum sa fie nelimitate. De aceea, trebuie sa cereti detalii mai exacte atunci cand va confruntati cu o astfel de “garantie”.

Timpul de uptime

Deoarece timpul de uptime este una dintre caracteristicile cele mai importante pe care furnizori de web hosting le pot oferi, acestia vor incerca sa garanteze in procente timpul de uptime al site-ului dvs.

99.9% este nivelul minim standard al industriei, si este singurul pe care ar trebui sa-l luati in considerare: la un minut si jumatate pe zi de downtime, este rezonabil. Adaugand inca un 9, deja situatia devine discutabila: 99.99% uptime inseamna ca site-ul dvs. nu poate pica mai mult de un minut pe saptamana. 99,999% inseamna ca inseamna ca site-ul dvs. nu poate pica mai mult de 26 de secunde pe saptamana

In prezent, furnizorii de web hosting pot intr-adevar sa-si sustina aceste garantii, prin utilizarea tot mai mare a multiplelor datacentere din diferite orase. Asigurati-va ca furnizorul va ofera despagubiri in cazul in care site-ul dvs. are un downtime mai mare decat cel garantat.

Suport tehnic non-stop

In cele din urma, exista si garantii de suport tehnic. Avand in vedere haosul care poate aparea in orice afacere, mai ales intr-una de hosting, aceste garantii sunt de aur, mai ales in cazul in care aveti nevoie de cineva pe care va puteti baza in caz de probleme.

Stiind care sunt garantiile unui furnizor de hosting web, este bine sa stiti si ce optiuni aveti in cazul nerespectarii acestora.

Va asteptam pe # pentru a va da cu parerea asupra calitatii serviciilor.


Posted

in

by