Cum a evoluat web design-ul

Web design-ul a evoluat mult in ultimii 30 de ani. De fapt, au existat atat de multe progrese ale tehnologiei in ultimul deceniu, incat este evident ca si web design-ul va continua sa se extinda si sa se schimbe de-a lungul anilor.

Scurt istoric al web design-ului

Primul website a fost proiectat in 1991 si era un chilipir in comparatie cu tipurile de site-uri pe care le vedem astazi, doua decenii mai tarziu. Cel mai interesant lucru este ca acel site nu avea nimic special dar totusi era utilizabil. In 1991, nimanui nu-i pasa cu adevarat de HTML si de toate trucurile care fac un site sa iasa in evidenta si sa arate bine. Persoanele care au inceput sa-si creeze site-uri pentru companiile si afacerile lor nu erau atat de implicate cum sunt acum. Cei mai multi foloseau o pagina web cu un text simplu si fara nicio imagine sau clip-art. Lucrurile s-au schimbat foarte mult in ultimii douazeci de ani.

Ce schimbari s-au facut

Multe dintre schimbarile care s-au facut de-a lungul timpului au contribuit la crearea web design-ului este astazi.

Prima schimbare majora a fost utilizarea de sabloane. Acestea au fost concepute pentru a adauga o anumita culoare sau tema unui website. Intreprinderile si companiile s-au avantat sa utilizeze sabloane deoarece acestea faceau ca site-urile lor sa arate mai organizate si mai ingrijite. Sabloanele erau gratuite si usor de utilizat, motiv pentru care erau utilizate de majoritatea companiilor. Si in prezent, acestea inca sunt utilizate pentru site-uri, dar au suferit schimbari majore, astfel ca arata mult mai bine.

Mai tarziu, programe de proiectare pe calculator au fost puse la dispozitia utilizatorilor. Utilizatorii puteau cumpara sau descarca aceste programe si puteau crea modele grafice unice pentru site-urile lor sau pentru uz personal.

Printre aceste programe se numara Adobe Photoshop si Paint Shop Pro. Oamenii care au inceput sa foloseasca aceste programe au deprins elementele de baza privind crearea modelelor grafice si cat de importante sunt acestea pentru un website. Grafica arata bine pe un site si adauga ceva in plus in afara de textul simplu. Utilizarea acestor programe de web design a dus la inovare si la crearea unor programe mai sofisticate.

Cum a evoluat web design-ul

Web design-ul s-a schimbat din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, s-a schimbat felul in care acesta este configurat. Ceea ce majoritatea au invatat de-a lungul timpului este ca mai putin poate insemna mai mult atunci cand vine vorba de web design. La inceput, companiile afisau tone de informatii in text si le indesau pe o singura pagina web, dar acum, cu cat mai putine si concrete informatii pe pagina, cu atat este mai bine pentru vizitatori.

In al doilea rand, web design-ul este mult mai organizat decat a fost in anul 1991 si este chiar mai organizat decat a fost acum 5 ani. Se pare ca avanseaza in fiecare an, asa ca nu putem sti cum va fi peste 10 sau 20 de ani. Web design-ul va continua sa progreseze in fiecare an.

In al treilea rand, o alta schimbare adusa web design-ului o reprezinta posibilitatea companiilor care vand produse de a afisa o imagine a fiecarui produs. Imaginea permite utilizatorilor sa stie ce cumpara inainte de a plati pentru produsul respectiv. Utilizatorii pot analiza poza produsului si pot citi informatiile despre acesta inainte de a decide daca il cumpara sau nu.

Concluzie

In general, web design-ul este esential pentru orice afacere si companie si chiar si pentru persoanele care doresc sa se afirme pe internet. Web design-ul s-a schimbat mult in ultimii ani, iar datorita evolutiei tehnologiei, acesta va continua sa se schimbe si sa se extinda in continuare. Cei care detin site-uri vor trebui sa tina pasul cu noile tendinte din web design, daca doresc ca site-ul lor sa aibe succes in continuare.

Sursa: webhostinggeeks.com