De ce cloud?

Raspunsul este simplu: Pentru ca totul se rezuma la reducerea costurilor.

Utilizarea cloud poate reduce sau elimina nevoia de personal IT, iar actualizarile de software, intretinerea si upgrade-urile hardware ale serverului dedicat sunt toate suportate de catre cei care a creat acest software. Asta inseamna mai putina bataie de cap si costuri mai mici.

De asemenea, cloud creste pe masura ce afacerea dvs. se extinde, ceea ce inseamna ca este scalabil. Atunci cand un site obisnuit primeste atat de mult trafic incat acesta depaseste capacitatile serverului, site-ul poate intampina probleme. In cloud, acest lucru nu se va intampla niciodata.

Plata pentru serviciile de cloud hosting este similara cu plata pentru factura la curent sau la apa. Veti plati doar pentru cat utilizati.

Cloud computing imbunatateste, de asemnea, colaborarea. Puteti accesa date de pe orice computer cu internet si puteti folosi aplicatii de colaborare web pentru a comunica. Acest lucru face mult mai usoara colaborarea intre echipe aflate in diferite locatii.

Daca va decideti sa treceti la cloud, va oferim cateva sfaturi care va vor ajuta:

1) Analizati situatia – Poate furnizorul de cloud ales sa va ofere spatiu adecvat pentru ca afacerea dvs. sa se poata dezvolta? In cazul in care raspunsul este nu, cautati o companie care indeplineste acesta cerinta.

2) Backup – Pastrati un backup al datelor dvs. pentru cazul in care acestea se pierd sau daca decideti sa treceti la alt furnizor.

3) Cititi cu atentie contractul – Acesta este cel mai important sfat de care ar trebui sa tineti cont. Cititi cu atentie contractul si vedeti exact pentru ce servicii veti plati, daca exista comisioane de reziliere, care sunt acordurile de confidentialitate si orice altceva care ar parea important pentru dvs.

4) Evaluati furnizorii de servicii – Unii ofera aplicatii trial gratuite sau chiar aplicatii full gratuite. Profitati de acest lucru. Exista o mare varietate de furnizori de cloud hosting, asa ca nu va grabiti atunci cand alegeti.

5) Distrati-va – Cloud inseamna in cele din urma imbunatatirea si eficientizarea afacerii dvs. Dar puteti sa va si distrati. Cloud se schimba rapid de la o zi la alta si exista o multime de moduri interesante si distractive de a profita de acest lucru.