Ce browser web se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.?

Un browser web este ceea ce utilizati zilnic pentru a naviga pe internet. Browserele web au evoluat mult si se misca mult mai repede fata de cum se miscau cu cativa ani in urma. In afara de faptul ca se misca mai repede si incarca mai rapid paginile web, aceste browsere ofera o multime de caracteristici diferite care pot fi utilizate in avantajul utilizatorilor. Daca va place sa navigati zilnic pe internet, v-ar prinde bine sa stiti care browserele web sunt cele mai bune si care s-ar potrivi cel mai bine nevoilor dvs.

Firefox este unul dintre cele mai bune browsere web de pe internet. Descarcarea Firefox este gratuita, ceea ce inseamna ca nu va costa nimic sa folositi acest excelent program de navigare pe internet. In afara faptului ca este gratuit, browserul se misca repede si incarca rapid paginile web. Acest lucru este important pentru majoritatea utilizatorilor unui site. Firefox vine echipat cu o caseta de cautare care este usor de utilizat de catre oricine. Ii puteti adauga, de asemenea, o gramada de add-on-uri diferite si ii puteti schimba aspectul. Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile inedite care vin impreuna cu Firefox.

Google Chrome se numara si el printre cele mai bune browsere web disponibile in acest moment. Acesta poate fi folosit pe Windows 7, Windows XP si Vista. Google Chrome face ca navigarea pe internet sa fie o experienta placuta, simpla si rapida. Navigarea este foarte rapida iar paginile web se incarca extrem de repede. Aceasta este browserul perfect pentru cei care urasc sa astepte ca paginile sa se incarce. Google Chrome ofera de asemenea utilizatorilor sai un sentiment suplimentar de securitate care previne atacurile de tip pishing. Daca ati experimentat deja unele probleme de securitate in trecut, in timp ce navigati pe internet, ati putea beneficia enorm daca treceti la Google Chrome, aducand un plus de securitate navigarii dvs.

Internet Explorer este unul dintre cele mai vechi browsere web de pe internet, avand mai mult de 15 ani de existenta. In acesti 15 ani, multe schimbari au fost aduse lui Internet Explorer pentru ca acesta sa tina pasul cu cerintele utilizatorilor de pretutindeni. De la caracteristici noi si pana la timpul de incarcare mai rapid, Internet Explorer 9 este cea mai recenta versiune a tradionalului browser. Acesta vine echipat cu o caseta de cautare, add-on-uri, o multime de caracteristici suplimentare si tab-uri pentru navigare. Chiar daca in prezent IE 9 este in faza beta, ceea ce inseamna ca este destul de nou, totusi se pare ca functioneaza foarte bine. Utilizatorii sunt deja incantati de timpii de incarcare mici a paginilor web, precum si de celelalte functii care au fost adaugate in aceasta ultima versiune a celebrului browwser.

Safari, asemenea lui Internet Explorer, exista de ceva timp dar totusi este mai putin popular decat Internet Explorer, Firefox si Google Chrome. Cu toate acestea, Safari a lansat recent ultima sa versiune, Safari 5, care este ticsita cu o multime de caracteristici interesante pe care utilizatorii le vor aprecia cu siguranta. Safari ofera suport pentru HTML, iar navigarea pe internet este usoara si rapida. Desi acest browser poate ca nu este printre primele dvs. optiuni, totusi Safari 5 este cu siguranta unul dintre cele mai bune browsere web disponibile la ora actuala.

Opera este unul din pionierii browserelor web. A fost lansat in 1994 ca un proiect de cercetare in cadrul Telenor, liderul norvegian in telecomunicatii. Un an mai tarziu, Opera Software ASA a fost lansata ca o companie de dezvoltare independenta. Astazi, Opera are sediul in Norvegia, cu peste 700 de angajati in birouri din intreaga lume. Opera este adaptat pentru o gama larga de platforme, sisteme de operare si produse cu internet integrat, inclusiv Mac, PC si Linux, tablete PC, telefoane mobile si PDA-uri. Ca rezultat, browserul Opera este alegerea la nivel mondial a multor utilizatori cunoscatori si exigenti.

Noul venit, Rockmelt. Este posibil sa nu fi auzit de el, deoarece nu este la fel de popular sau de bine cunoscut ca alte browsere. Cu toate acestea, Rockmelt este perfect pentru utilizatorul de social networking care adora sa se logheze pe Twitter, Facebook, sau alte site-uri de socializare. Cum asa? Rockmelt va permite sa adaugati o gramada de site-uri de social networking in bara de instrumente care va permite sa va logati pe toate retelele sociale, fara a fi nevoie sa parasiti pagina pe care sunteti deja, sa o inchideti sau sa introduceti o noua adresa web. Este cu siguranta browserul ideal pentru cei care pur si simplu nu pot trai fara site-urile de socializare.

Concluzie

In general, poate fi dificil sa decideti ce browser web este cel mai bine este sa folositi. Toate aceste browsere web au caracteristici aparte pe care aproape orice utilizator le-ar aprecia. Partea cea mai buna insa este ca cei care stau la baza acestor browsere continua sa lucreze din greu pentru a se asigura ca acestea sunt in pas cu tehnologia.