Google+ are in prezent 90 de milioane de utilizatori

Reteaua de socializare de la Google, Google+, are in prezent 90 de milioane de utilizatori, conform spuselor lui Larry Page, CEO Google.

Page a dezvaluit numarul intr-un comunicat de presa emis de catre Google: “Sunt foarte entuziasmat de cresterea Android, Gmail si Google+, care are acum 90 de milioane de utilizatori la nivel global, dublu fata de ce am anuntat cu trei luni in urma. Prin construirea unei relatii puternice cu utilizatorii nostri, prin intermediul Google+ vom oferi experiente uimitoare cu serviciile noastre. Sunt foarte incantat de ceea ce putem face in 2012, exista oportunitati enorme pentru a ajuta utilizatorii si a ne dezvolta afacerea”.

Ultima estimare oficiala pentru baza de utilizatori Google+ a fost de 40 de milioane, in luna octombrie. In decembrie, Paul Allen, un observator al Google+, a sustinut ca reteaua avea 62 de milioane de utilizatori. La Inceputul lunii ianuarie, Experian Hitwise a prezis ca Google+ ar atinge cifra de 400 de milioane de utilizatori pana la sfarsitul anului 2012.

Google nu a dezvaluit sursa ultimelor sale cifre si a refuzat sa prezica cat de multi utilizatori ar avea Google+ pana  la sfarsitul anului 2012.

Google+ a fost introdus in iunie 2011 si s-a bucurat de o crestere impresionanta. Cu toate acestea, Facebook poate atinge un miliard de utilizatori pana in luna august.

Se pare ca Google+ a intrat in atentia Comisiei Federale pentru Comert dupa ce compania a introdus “Search plus Your World”, o initiativa care combina datele utilizatorilor de pe Google+ cu cautarile Google.

Intre timp, nu numai numerele referitoare la Google+ au fost impresionante. Google a inregistrat primul trimestru cu incasari de peste 10 miliarde de dolari si a anuntat ca 250 de milioane de dispozitive Android sunt pe piata, in crestere cu 50 de milioane fata de ultimul trimestru.