ICANN considera a fi un succes sistemul de aplicare pentru noile domenii generice de nivel superior

Organizatia care reglementeaza ceea ce se intampla pe internet, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), a anuntat joi ca exact la o saptamana dupa ce a inceput sa accepte cereri pentru domenii generice de nivel superior (gTLD), sistemul de aplicare functioneaza fara probleme.

“Pot afirma cu certitudine ca de la o saptamana de cand a fost initiat, sistemul de aplicare pentru noile nume de domenii functioneaza cum ar trebui. Aceasta este o reflectare a planificarii atente si a multor ore de munca petrecute de personalul nostru pentru pregatirea lansarii de saptamana trecuta.” a declarat Rod Beckstrom, CEO al ICANN.

ICANN a inceput sa accepte cereri pentru noile domenii de nivel superior pe 19 ianuarie. Programul va extinde cu mult numarul curent de 22 de domenii de nivel superior pentru a include aproape orice cuvant sau nume.

Organizatia a spus ca, de joi, exista 25 de inregistrari noi in sistemul online de aplicare pentru TLD. Dar ICANN a subliniat faptul ca numarul nu reprezinta neaparat numarul total de cereri deoarece fiecare solicitant poate depune cereri pentru maxim 50 de gTLD-uri noi.

Termenul limita de inregistrare in sistemul de aplicare TLD este 29 martie, iar in cazul in care solicitantii nu sunt inregistrati in sistem pana la acea data, acestia nu vor mai putea aplica.

La inceputul lunii mai 2012, ICANN va publica o lista a cererilor si a solicitantilor care au aplicat pentru diverse nume de domenii.

Pana atunci, ICANN a declarat ca nu va oferi informatii despre numarul total de cereri primite sau despre cine a inaintat cereri.

Prelucrarea cererilor este de asteptat sa fie finalizata la mijlocul lunii noiembrie si primele domenii noi de nivel superior sunt de asteptat sa fie online la inceputul anului 2013.