Western Digital a creat un dispozitiv de stocare de 2TB de dimensiunea unei palme

Cine are nevoie de cloud atunci cand putem avea un dispozitiv de stocare de 2 TB de dimensiunea unei palme?

Asta este ceea ce ofera Western Digital in ultima sa gama de hard disk-uri portabile Passport, anuntate marti. Noile drive-uri au 4 capacitati de stocare: 500GB – (129.99 dolari), 750GB (149.99 dolari), 1 TB (199.99 dolari) si 2TB (249.99 dolari) – si sunt disponibile in 5 culori – alb, negru, argintiu, albastru si rosu.

Pe langa spatiul de stocare masiv, noile unitati includ si un software-ul de backup si securitate, WD SmartWare. Acesta poate fi configurat pentru backupuri automate si continue, iar atunci cand modificati un fişier, imediat se creeaza pe unitate o copie a originalului. WD Security poate proteja prin parola unitatea si poate cripta datele de pe ea.

Western Digital spune de asemenea ca a imbunatatit si calitatea carcasei pentru linia de dispozitive de stocare portabile, fiind mai rezistenta la zgarieturi si amprente.

Pentru a realiza un spatiu de stocare de 2TB, Western Digital foloseste 4 platane cu o capacitate de 500GB fiecare si o dimenisune de 2,5 inci (6.35 cm), avand o grosime totala de 15 mm. Acest lucru inseamna ca nu vom vedea prea curand aceasta unitate intr-un laptop; deoarece grosimea totala a unui hard disk de laptop nu poate fi mai mare de 9,5 mm. Unitatea de 1TB foloseste doar 3 platane.

Unitatea de 2TB masoara 11 x 8 cm si suporta USB 3.0.