Firefox vrea sa cripteze toate cautarile de pe Google

Mozilla testeaza in prezent criptarea in mod implicit a cautarilor Google pentru toti utilizatorii de Firefox, cu intentia de a cripta toate cautarile Google in viitorul apropiat, a declarat miercuri producatorul faimosului browser.

“In prezent facem teste pentru a folosi SSL in mod implicit in cautarile Google din Firefox. Daca pe parcursul implementarii SSL nu sunt descoperite probleme, vom avansa testarea pe versiunile Aurora si Beta si in cele din urma vom implementa SSL in cautarile Google din versiunea finala a Firefox pentru ca toti utilizatorii nostri sa o poata folosi. Acest lucru va include si versiunile Firefox in alte limbi decat engleza” a spus intr-un e-mail Johnathan Nightingale, director Firefox engineering, intr-un e-mail.

Google este motorul de cautare implicit utilizat de Firefox. Cu toate acestea, nu exista nicio informatie oficiala de la Mozilla cu privire la data exacta cand utilizatorii Firefox vor putea sa efectueze cautari pe Google criptate in mod implicit.

Firefox este utilizat de aproximativ 21 pana la 25 % din utilizatorii de internet la nivel global, conform statisticilor NetApplications si StatCounter. Dezvoltatorii Firefox au luat in discutie standardizarea cautarilor Google criptate in cadrul browserului lor inca din luna februarie.


Posted

in

by