Noul Google Chrome 18 vine cu accelerare 3D

Google a lansat Google Chrome 18 ce promite, ca de obicei, o viteza de incarcare a paginilor la un nivel de top si aduce in plus o serie de optimizari fata de versiunile anterioare.

Noua versiune aduce numeroase updateuri de securitate printre care si unele pentru care s-au platit sute de dolari in cadrul concursului Pwnium, unde Google da 1 milion de dolari pentru bug-uri gasite la Chrome.

Cele mai importante imbunatatiri din noua versiune Chrome vizeaza partea de randare grafica: modulele WebGL si Canvas2D promit incarcarea rapida a paginilor web care contin elemente bazate pe aceste API-uri – primul pentru randare 3D, al doilea pentru randari 2D.

Conform Google, noul Chrome 18 ruleaza mai bine inclusiv pe calculatoare mai vechi , tocmai datorita acestor optimizari, in tandem cu un software de rasterizare denumit SwiftShader.

Printre alte noutati se numara nelipsitele bug fix-uri, schimbarile majore sunt promise in viitoarele versiuni – Chrome 19 si in special Chrome 20, aceasta din urma programata sa apara in iunie.

Chrome 20 promite suport avansat de gaming in browser , la un nivel de calitate comparabil cu cel oferit de console.