Servere dedicate si IMM-uri

Serverele dedicate sunt cele mai puternice de optiuni de web hosting. Astfel de servere sunt dedicate in intregime nevoilor clientului care le inchiriaza. In cele mai multe contracte de hosting intalnim adesea VPS hosting sau shared hosting. In mod normal, majoritatea website-urilor foarte mici pot fi gazuduite alaturi de alte site-uri, pe un singur server (shared hosting), pe cand pentru website-uri mai mari si/sau cu trafic intens, cerintele in termeni de stocare a datelor si latime de banda sunt mai mari si necesita mai multe resurse astfel incat vizitatorii sa se poata bucura de servicii de incredere.

Cand cineva acceseaza site-ul dvs., chiar si numai sa se uite la o pagina, incepe descarcarea de date. Aceasta descarcare de date este descrisa ca fiind utilizarea latimii de banda si este una dintre preocuparile primare ale site-urilor mari. Un VPS nu pot fi in masura sa faca fata sarcinii cazul in care unul dintre site-urile accesate este prea ocupat. De aceea, unele companii decid sa achizitioneze pachete de hosting care permit utilizarea unui intreg server dedicat. In mod surprinzator, exista si web hosting ieftin potrivit pentru companiile mari si uneori vine chiar si cu servicii suplimentare.

Asigurati-va ca furnizorul de hosting pe care il utilizati are preturi competitive si o reputatie buna. Site-urile de review sunt bune pentru a va documenta in acest sens. Chiar daca unele companii sustin ca au cele mai scazute preturi de pe piata, totusi pot exista anumite taxe ascunse care fac produsele mai scumpe.Daca nu sunteti gata pentru a juca in ligile mari, cele mai multe companii de web hosting au pachetele concepute special pentru companiile mai mici care sunt mult mai simple, dar nu la fel de puternice cum sunt pachetele de hosting dedicat.