Intel a publicat rezultatele incasarilor pentru primul trimestru al lui 2012

Intel a publicat marti rezultatele incasarilor pentru primul trimestru al anului 2012, constatand o scadere a profitului datorata vanzarilor slabe de PC-uri si cipuri pentru servere dedicate.

Profitul brut al Intel a fost de 12.9 miliarde de dolari la finalul primului trimestru ce s-a terminat pe 31 martie, comparativ cu 12.85 miliarde de dolari fata aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net a fost de 2.7 miliarde, in scadere fata de profitul net de 3.16 miliarde de dolari din primul trimestru al anului precedent. Cu toate acestea, primul trimestru al anului 2012 a avut 13 saptamani, in timp ce primul trimestru al anului 2011 a avut 14 saptamani, a remarcat un purtator de cuvant al companiei Intel.

“Primul trimestru a fost un inceput bun al unui an in care Intel va creste”, a declarat Paul Otellini, CEO Intel. Astfel, primele smartphone-uri branduite Intel Inside vor fi lansate mai tarziu in acest trimestru, fapt ce va declansa primele transporturi in masa de cipuri Atom pentru smartphone-uri. Atom a fost un punct slab pentru Intel inca de vremea cand piata netbook-urilor a decazut odata cu aparitia tabletelor. Intel nu are practic nicio prezenta pe piata tabletelor care este dominata de procesoarele ARM.

Pentru al doilea trimestru al lui 2012, Intel se asteapta de asemenea sa livreze procesoare Ivy Bridge pentru PC-uri, fabricate cu ajutorul tehnologiei pe 22 de nanometri. Primele procesoare Ivy Bridge sunt de asteptat sa fie anuntate in cursul acestei luni, urmand apoi sa fie anuntate si primele configuratii PC care sa le includa. Compania a lansat de asemenea la inceputul lunii martie si cipurile  Xeon E5-2600 pentru servere dedicate, cu ajutorul carora spera ca va reusi sa-si rotunjeasca veniturile.

Pentru al doilea trimestru al anului 2012, Intel se asteapta ca venitul brut sa fie in jur de 13.6 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari.


Posted

in

by