Securizati o conexiune Wi-Fi publica cu Private WiFi

In cazul in care nu stiati inca, datele personale transmise printr-o conexiune Wi-Fi publica pot fi interceptate cu usurinta. Vestea buna este ca exista modalitati de a va proteja, fara a fi nevoiti sa apelati la conexiunile prin cablu.

Cel mai usor si mai direct mod de a va proteja este sa utilizati o parola. Dar asta nu este intotdeauna o optiune, mai ales atunci cand utilizati o conexiune Wi-Fi dintr-un loc public, cum ar fi o cafenea. Multi patroni de astfel de localuri ofera un VPN securizat (Virtual Private Network) pentru clientii lor, dar exista si mai multi care nu o fac.

Si aici intervine Private WiFi, care ofera servicii VPN pentru 9.95 dolari pe luna. Cu acest serviciu, toate datele care intra si ies din computerul dvs. sunt criptate. Software-ul este conceput pentru a fi mereu pornit, astfel incat nu trebuie sa va amintiti mereu acest lucru, si este compatibil atat cu Windows, cat si cu Mac.

Serviciul va ofera de asemenea optiunea de a ramane in anonimat, deoarece toate transmisiile sunt rutate prin intermediul serverelor Private WiFi, acestea atribuie dispozitivului dvs. o adresa IP temporara si aleatoare. Compania spune ca adresa nu poate fi urmarita si ca nimeni nu va fi capabil sa va determine adevarata locatie sau adresa IP.

Desi multe amenintari tech sunt uneori exagerate, pericolul furarii datelor private in locuri publice este foarte real. Chiar daca nu optati pentru un serviciu cum ar fi Private WiFi, totusi este o idee buna sa nu transmiteti date sensibile prin intermediul unei retele WiFi publice.