Pot folosi un CMS pentru crea un website, chiar daca nu am experienta?

Sa creezi un site de la zero nu este un lucru usor, mai ales daca nu aveti experienta de a face acest lucru. Cu toate acestea, pe zi trece, tot mai multe instrumente sunt dezvoltate pentru a ajuta webmaster-ul incepator sa creeze cu usurinta site-uri dinamice si cu aspect placut. Unele dintre instrumentele pot ajuta chiar si cel mai neexperimentat utilizator sa dezvolte un imperiu online, fara sa fie nevoie ca acesta sa stie ceva despre codare sau programare.

Principalele instrumente utilizate pentru a automatiza procesul de construire si mentinere a unui website sunt CMS-urile (Content Management Systems). Acestea sunt folosite pentru a actualiza continutul, organiza site-uri, incarca sabloane si mentine aspectul general al unui website. De aceea megahost vine in intampinarea dumneavoastra cu oferte speciale pentru gazduirea si crearea site-urilor de tip CMS.

Cum ma pot ajuta sabloanele?

Daca incercati sa creeati un site, neavand nicio experienta in acest sens, atunci este recomandat sa utilizati sabloane. Practic, sabloanele sunt pagini web predefinite pe care le puteti utiliza pentru a crea un website in cateva minute. Cu WordPress hosting, veti avea posibilitatea sa alegeti un sablon pe care sa-l incarcati cu continut web. De asemenea, aveti posibilitatea sa modificati sabloanele rapid si usor, fara a modifica continutul site-ului.

Pot publica continut daca nu am experienta?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde in intregime de CMS-ul pe care il utilizati. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca cele mai multe CMS-uri nu va permit sa utilizati un editor de text WYSIWYG (What You See Is What You Get). Cu alte cuvinte, nu va asteptati sa folositi un editor de text ca Microsoft Word, in timp ce publicati continut pe web, exceptie facand cazul in care, desigur, puteti folosi plugin-uri pentru a modifica anumite CMS-uri. Un exemplu in care acest lucru este posibil ar fi daca ati folosi WordPress si plugin-ul WP Super Edit.

De ce sa folosesc WordPress?

WordPress a inceput initial ca un sablon de blogging, insa cu toate acesta, a evoluat si a devenit platforma cea mai frecvent utilizata pentru crearea de site-uri. Exista sute, poate chiar mii de plugin-uri pentru WordPress care va permit sa faceti aproape orice doriti cu site-ul dvs., avand un minim de experienta in programare si codificare. De fapt, nu aveti nevoie de niciun fel de experienta, cu exceptia cazului in care doriti sa duceti site-ul dvs. la nivelul urmator cu ajutorul graficilor personalizate. Daca exista ceva ce nu stiti, WordPress se bucura de sprijinul unei comunitati imense la care puteti apela si care va va ajuta cu placere sa rezolvati aproape orice problema, in doar cateva ore.

Concluzie

Raspunsul la intrebarea principala “Pot folosi un CMS pentru crea un website, chiar daca nu am experienta?” este cu siguranta da. Folosind instrumentele si informatiile disponibile in prezent pe internet, practic oricine isi poate crea propriul website, fara a avea niciun fel de experienta in acest domeniu.


Posted

in

by