Microsoft isi lanseaza propria retea sociala pentru studenti

Daca zvonurile despre o retea sociala ce urma sa fie lansata de Microsoft circulau de mult, iata ca acum o putem testa. Compania si-a deschis portile pentru public catre modestul sau site – cu aspect oarecum retro – de social networking. Numele sau este So.cl, se citeste Social, iar numele de domeniu este www.so.cl. Da, domeniul este bun, dar totusi, inca o retea de socializare? So.cl a fost dezvoltat de Laboratoarele FUSE ale Microsoft si se pare ca vizeaza in primul rand stundetii, nefiind conceputa ca un rival al site-urilor de social media deja existente, spune compania.

In schimb, aceasta se adreseaza studentilor – la fel cum si Facebook a fost initial – pentru ca acestia sa reuseasca sa studieze mai usor impreuna, Microsoft incheind parteneriate cu Universitatea din Washington, Universitatea Syracuse, si Universitatea din New York.

So.cl incearca sa imbine networkingul cu cautarea online, puteti cauta atat pe web folosind Bing, cat si in mesajele postate de cei pe care ii urmariti. In plus se pot adauga mesajele interesante in liste de interese, cu ajutorul unor etichete.

Designul este simplu, iar site-ul este usor de navigat. In rest, nu prea sunt multe de facut deocamdata, mai ales ca So.cl e in teste. Ramane sa vedem pe viitor ce se va alege de reteaua sociala a celor de la Microsoft.


Posted

in

by

Tags: