Apple a intrat in posesia domeniului iPhone5.com

La inceputul acestei luni, am scris un articol pe Blogger despre cum Apple a depus o cerere la World Intellectual Property Organization (WIPO), in care cerea sa obtina dreptul de proprietate asupra domeniului iPhone5.com, care la vremea aceea gazduia un mic forum de discutii independent, pe tema iPhone 5.

Intre timp, Apple a reusit sa intre in posesia domeniului fara probleme, indicand faptul ca litigiul a fost rezolvat fara ca WIPO sa fi intervenit. Domeniul este acum sub controlul firmei de protectie a brandurilor, Corporation Service Company, probabil in numele Apple, si afiseaza doar o pagina goala.

Initiativa Apple de a intra în posesia numelui de domeniu iPhone5.com alimenteaza speculatiile cum ca va folosi numele pentru urmatoarea sa generatie de iPhone, desi nu este neaparat cazul. Avand în vedere popularitatea numelui din cadrul discutiilor legate de viitorea generatie iPhone, Apple ar putea pur si simplu sa-si protejeze marca, in timp ce de asemenea, incearca sa controleze continutul de pe site-ul care probabil va fi o destinatie foarte accesata de cei ce cauta informatii legate de produsele companiei.

Pentru cei curiosi despre iPhone6.com, domeniul a fost  inregistrat pentru prima oara in anul 2007 de catre un individ din Dubai, care mai tarziu l-a transferat la un proprietar din Coreea de Sud. Dar de la jumatatea anului 2010, informatiile cu privire la acest domeniu au fost tinute secrete, iar in prezent nu exista niciun site asociat cu adresa respectiva.


Posted

in

by